Thrillerul psihologic Spre Nord, proiecție specială la Constanța

Centrul Cultural Multifuncțional de tineret "Jean Constantin" din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Centrul Cultural Multifuncțional de tineret "Jean Constantin" din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va găzdui vineri, 17 martie, de la ora 18.00, proiecția de gală a filmului „Spre Nord”, în regia lui Mihai Mincan. Proiecția va avea loc în aceeași zi în care pelicula va avea premiera în România.

După o premieră mondială la Biennale di Veneția 2022, unde câștigă premiul criticii – Bisato D’Oro pentru Cel Mai Bun Film, cu un tur prin competițiile internaționale la renumite festivaluri din Europa (ex. Ghent, Salonic), și o premieră națională sold out la Les Filmes de Cannes a Bucarest – unde a câștigat Premiul Publicului, filmul ajunge în cinematografele din țară începând cu 17 martie.

Spre Nord vine cu o echipă de top în post-producție, departamentele de sunet și muzică originală reunindu-i pe Marius Leftărache, Alessandro Cortini (trupa Nine Inch Nails) și câștigătorul premiului Oscar pentru Cel Mai Bun Sunet la Sound Of Metal (2021) – Nicolas Becker.

Astfel, filmul Spre Nord propune spectatorilor un unghi nou și anume, un thriller psihologic care garantează o adevărată experiență cinematografică în care sunetul și muzica completează imaginea, jocul actoricesc și construiește mood-ul întregului film.

Spre Nord se află printre puținele filme românești care aduc în fața publicului o producție complexă de la creație, până la – mai ales – execuție:

  • inspirat din fapte reale – chasing American Dream în anii ‘90
  • coproducție europeană între cinci țări
  • cast internațional (Filipine, Taiwan, Franța, Bulgaria)
  • locații de filmare inedite, național și internațional – nave de transport containere maritime – filmat în România, Grecia și Oceanul Atlantic
  • echipă formată din profesioniști din toate țările co-producătoare & beyond
  • dialoguri în peste 5 limbi (engleză, tagalog, spaniolă, română, bulgară, mandarină)

Biletele se găsesc pe site-ul oficial www.centruljeanconstantin.ro sau în linkul evenimentului de pe pagina de facebook a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*