Festival de folclor pentru tineri interpreți pe scena Casei de Cultură din comuna Cumpăna

Comuna Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Casa de Cultură din comuna Cumpăna va găzdui, în perioada 1 – 2 iunie, cea de-a XV-a ediție a Festivalului – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc”.

„Reîntoarcerea la folclor este o datorie sacră, un legământ cu eternitatea, astfel inițiat în urmă cu un deceniu și jumătate de către Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, continuăm să păstrăm vie comoara strămoșească prin susținerea și organizarea acestui festival care valorifică autenticitatea culturală a românului și contribuie la conservarea și promovarea valorilor și tradițiilor naționale”, au transmis reprezentanții Primăriei Cumpăna.

Din peste 70 de înscrieri, după o preselecție riguroasă, în primele zile ale lunii iunie își vor da concursul pe scena Casei de Cultură din comuna Cumpăna 32 de soliști, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din toate zonele țării. Repertoriul acestora (doină/ baladă + piesă cu acompaniament orchestral) va pune în valoare specificul zonei etnofolclorice pe care o reprezintă, iar interpretarea cântecelor alese va dezvălui publicului noi talente. Orchestra Ansamblului Profesionist „Brâulețul” din Constanța sub bagheta dirijorului Cristian Obrejan, va oferi acompaniamentul muzical pe toată durata evenimentului.

Festivalul va debuta miercuri, 1 iunie, începând cu ora 12.00. În această zi va avea loc concursul, structurat pe trei secțiuni de vârstă (6-9 ani, 10-13 ani, 14-18 ani), urmând ca a doua zi a manifestării să fie rezervată Galei Laureaților, cu festivitatea de premiere.

Ambele zile de festival vor fi presărate cu recitaluri ale artiștilor consacrați Andreea Haisan, Zorina Bălan, Raluca Diaconu, Bianca-Ștefania Luzinschi, Daniel Pop și Gabriel Treteag, câștigătorul trofeului ediției cu numărul XIV.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*