Deși orașul intra în această seară în carantină, nunțile vor fi permise în Constanța în prezența a maximum 20 de persoane, dar în exteriorul clădirilor

Municipiul Constanța, vedere aeriana. FOTO Primăria Constanta

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a convocat, vineri, 20 noiembrie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsurile ce se impun în urma decizie CJSU de carantinare a municipiului Constanța pentru 14 zile începând cu ora 20.00, în această seară.

Astfel, având în vedere că accesul în localitate va fi restricționat, persoanele care sunt nevoite să străbată orașul o pot face pe bulevardul Aurel Vlaicu, începând de la intersecția cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu și pe șoseaua Mangaliei, pe tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu și DN 39E.

Căsătoriile vor fi oficiate în prezența a maximum 20 de persoane în exteriorul clădirilor, respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Persoanele fără aparținători vor fi sprijinite de angajații Direcției Generale de Asistență Socială Constanța pentru aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate.

Persoanele fără posibilități vor primi pachete cu alimente de bază pentru asigurarea subzistenței.

Colegiul Farmaciștilor Constanța va fi informat cu privire la obligativitatea asigurării aprovizionării cu medicamentele necesare tratamentului uzual al populației prin unitățile farmaceutice.

„De asemenea, atragem atenția că, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, orice persoană care a purtat mască/ echipament de protecție corespunzător și a respectat distanțarea fizică, nu este considerată contact direct”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Modelul declarației pe proprie răspundere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei Constanța accesând următorul link: http://primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/Regulamente/declaratie-pe-propria-raspundere-constanta-actualizata-conform-ordinului-dsu-1.pdf?sfvrsn=4.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*