Forțele de ordine continuă acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în Constanța

Forțele de ordine continuă acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu jandarmi ai IJJ Constanța, respectiv GJM Tomis, pompieri din cadrul ISU Dobrogea și polițiști din cadrul Poliției Locale Constanța au organizat, în cursul zilei de ieri, acțiuni pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La activități au participat peste 80 de forțe de ordine, fiind verificate aproximativ 100 de societăți comerciale și fiind legitimate peste 300 de persoane.

În urma activităților, au fost aplicate 192 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 59.000 de lei. Totodată, pompierii au constatat 17 abateri, pe linia apărării împotriva incendiilor, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei.

Astfel, potrivit IPJ Constanța, polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unui restaurant, situat pe strada Aprodu Purice, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei.

Și polițiștii Secției 3 au descoperit că trei localuri de pe raza de competență – situate pe strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis și în Piața Ovidiu, erau deschise și la interior, încălcându-se astfel prevederile legale. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 6.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*