FOTO Pe strada Medgidiei din Cernavodă s-a trecut la turnarea celui de-al doilea strat de asfalt

Pe strada Medgidiei s-a trecut la turnarea celui de-al doilea strat de asfalt

Pe strada Medgidiei din Cernavodă s-a trecut astăzi la turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, stratul de uzură. Lucrările sunt organizate pe mai multe tronsoane astfel încât traficul să nu fie întrerupt.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cernavodă, lucrările de pe strada Medgidiei sunt aferente obiectivului de investiții „Lucrări de reabilitare și modernizare Drum Județean 223C și prelungirea acestuia în Orașul Cernavodă, județul Constanța”. Acest obiectiv include trei din cele mai importante și circulate străzi din orașul Cernavoda, respectiv strada Medgidiei, strada Canalului și Drumul de Centură.

Prima stradă pe care au fost demarate lucrările de reabilitare și modernizare în cadrul acestui proiect este strada Medgidiei, iar aceste lucrări presupun înlocuirea bordurilor degradate, frezarea straturilor existente de asfalt, executarea reparațiilor necesare și turnarea celor două straturi de asfalt – stratul de bază și stratul de uzură.

De asemenea, pe strada Medgidiei se va amenaja și o pistă de biciclete, cu două sensuri de circulație. Pentru îmbunătățirea siguranței pe aceste străzi s-au prevăzut elemente de semnalizare rutieră constând în marcaje longitudinale și montare de indicatoare de reglementare a priorității la intersecții le cu drumurile laterale.

“Este un proiect pe care noi l-am început încă din 2016. Poate ați observat că am asfaltat în fiecare an, aproape în fiecare lună când ne-a permis timpul, iar acum este proiectul în plină desfășurare, așa cum a fost programat. Este un proiect important pentru noi. Este drumul care duce către Centrala Nucleară și este una din arterele principale. Seara, foarte mulți cetățeni vin pe această stradă. Urmează, după ce vom asfalta strada, să facem și trotuarul și vom face trotuarul până la Centrala Nucleară. Datoria mea, ca primar, este să aduc fonduri, sau să găsesc modalitatea prin care pot să adu fonduri, indiferent cine este la guvernare”, spune primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță.

Începând de la km 1+400 până la km 3+307 va există o bandă de dus, o bandă de întors și pistă de bicicliști, adică șapte metri de carosabil și 2,5 metri de pistă de biciclete. Pe tronsonul de la km 0 la km 1+400 sunt două benzi de dus, două benzi de întors și fără pistă pentru bicicliști.

Al doilea tronson al proiectului este reprezentat de strada Canalului, care traversează orașul pe partea Dunării, pe partea de sud și merge paralel cu Dunărea până aproape de zona portului Cernavodă. Al treilea tronson și ultimul,  pleacă din capătul străzii Canalului – se mai numește Drumul de Centură – și e o porțiune care închide orașul Cernavodă până la ieșirea spre Seimeni.

Dacă pe primul tronson frezarea s-a făcut în medie la 3-4 centimetri adâncime pentru profilare, atât în profil transversal cât și longitudinal, al drumului, și abia apoi s-au turnat două straturi de asfalt care însumează 10 centimetri, pentru a mari capacitatea portantă a străzii, tronsonul de pe strada Canalului e diferit. Acolo, sistemul rutier este format dintr-o îmbrăcăminte din beton, care e ceva mai pretențioasă și este cel mai greu de reparat. Se estimează că pe cel puțin 20 – 30  la sută din stradă betonul vechi va fi scos, reparat și abia apoi se vor turna două straturi de asfalt. Pe strada Canalului, lucrările pregătitoare vor fi mult mai complexe.

„Vor fi ridicările de canalizare, de pluvial, pe partea cealaltă pe strada Canalului deja au început (betoanele care se ridicaseră din cauza timpului, că nu s-au făcut de 50 de ani) să se spargă și să pună piatră mare, piatră mică compactată pentru a fi asfaltat. E o lucrare de anvergură. Ne mândrim cu lucrarea asta, este intrarea în Cernavodă, ține de la Centrală Nucleară până la ieșirea din oraș”, spune viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Primăria Cernavodă a început marea asfaltare în urmă cu trei ani de zile, iar până în prezent au fost reparate și asfaltate peste 100 de străzi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*