Deputatul PRO Europa Mircea Banias cere reînființarea Serviciului Maritim

Deputatul Mircea Banias. FOTO Arhiva personală M. B.
Deputatul Mircea Banias. FOTO Arhiva personală M. B.

Deputatul PRO Europa Mircea Banias a solicitat, în cadrul ședinței de audiere a ministrului delegat pentru Transporturi, Infrastructură și Comunicații, Lucian Bode, reînființarea Serviciului Maritim.

“România a fost, timp de peste 100 de ani, una dintre marile puteri maritime ale lumii, cu o flotă de peste 300 de nave comerciale și peste 40 de nave de pescuit. Din păcate, după anul 2000, am încetat să mai existăm în acest domeniu. În prezent, singurele nave maritime ale statului, Eforie și Mangalia, aparținând CFR Marfă, sunt într-o stare precară și produc pagube financiare companiei de zeci de mii de euro lunar. Este datoria ministrului Transporturilor să schimbe această situație, prin reînființarea Serviciului Maritim”, a declarat deputatul Mircea Banias.

În acest sens, reprezentantul PRO România a recomandat înființarea unei companii de stat care să aibă obiectivul construirii unor nave de mare tonaj.

“Avem la dispoziție numeroase șantiere navale pe care le putem folosi pentru asta, în funcție de cerințele pieței regionale și mondiale de shipping. Cele două nave rămase trebuie scoase din gestiunea companiei CFR Marfă și transferate în administrarea Serviciului Maritim, cu alocarea, de la bugetul de stat, a sumelor necesare pentru repararea, retehnologizarea și repunerea acestora în serviciu”, a explicat Mircea Banias.

Recomandările au fost primite și notate de ministrul delegat pentru portofoliul de resort, care și-a luat angajamentul că, în cel mult două săptămâni după învestire, va veni cu soluții concrete.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*