Contraamiralul Vergil Chițac, trecut în rezervă de președintele Iohannis. Începe lupta pentru Primăria Constanța?

Vergil Chițac. FOTO facebook.com
Vergil Chițac. FOTO facebook.com

Contraamiralul Vergil Chițac va fi, de la 1 februarie 2016, trecut în rezervă. Președintele Klaus Iohannis a semnat joi, 28 ianuarie, decretul privind cererea comandantului Academiei Navale.

Chițac mai avea dreptul la un mandat în fruntea instituției, dar a ales să se pensioneze. El confirmă în acest fel că pregătește o candidatură la scaunul de primar al municipiului Constanța. Vergil Chițac ar putea fi susținut de Partidul Național Liberal în acest demers, fie ca independent, fie în calitate de membru de partid.

El a fost inclus în sondajul intern al PNL efectuat în toamna lui 2015. La vremea respectivă, liberalii spuneau despre Vergil Chițac:

“În urma cercetării sociologice, Vergil Chițac obține cea mai bună performanță pe dimensiunea de imagine, are o bună percepție în societate, o imagine pozitivă, întrunind cel mai mare procent de atribute de imagine asociate și elemente de disociere. Punctul slab este notorietatea scăzută (19.5%), intenția de vot exprimată fiind de 12,6%. Atributele și imaginea pozitiv-neutră în comunitate asigură candidatului un potențial mare de creștere”, se arată în comunicatul PNL.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*