Cursuri în format hibrid pentru studenții UOC în semestrul al doilea

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

La Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), activitățile didactice din semestrul al doilea al anului universitar 2020 – 2021 se vor desfășura în format hibrid (mixt și online), potrivit deciziei fiecărei facultăți. Astfel, se va păstra formatul online pentru cursuri și seminarii la facultățile cu profil socio-uman, în timp ce formatul hibrid se va aplica în cazul facultăților cu profil medical și vocațional.

Activitățile la care studenții vor participa fizic se vor desfășura în conformitate cu măsurile de siguranță epidemiologică și de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Suplimentar mijloacelor generale de prevenție, care presupun acțiuni de curățenie și dezinfecție în cadrul spațiilor UOC, existența dispenserelor cu soluție dezinfectantă pentru mâini, purtarea obligatorie a măștii de protecție, gestionarea accesului și fluxului de persoane la intrarea în spațiile Universității prin termoscanare, vor fi respectate cu strictețe măsurile specifice spațiilor dedicate activităților didactice cu studenții, masteranzii și doctoranzii.

Acestea includ stabilirea circuitelor funcționale, prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure „trasee prestabilite” de intrare, deplasare în interiorul spațiilor și părăsirea a acestora, facilitând păstrarea distanței fizice între cursanți și cadrele didactice. De asemenea, vor fi stabilite intervale orare diferite pentru accesul în sălile de curs și laboratoare, astfel încât să se evite aglomerările, iar spațiile vor fi organizate, amenajate, aerisite și dezinfectate corespunzător.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, se poate reveni asupra deciziei de desfășurare a activităților în format hibrid, astfel încât, în cazul creșterii ratei de infectare la nivel local, se poate dispune suspendarea activităților didactice care presupun participarea fizică a cursanților și revenirea la formatul exclusiv online.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*