Încep scufundările simulate la Centrul de Scafandri din Constanța

Noul Sistem de Scufundare Simulată LH-300 aflat în dotarea Centruui de Scafandri din Constanța. FOTO: SMFN

Noul Sistem de Scufundare Simulată LH-300, care a intrat în dotarea Centrului de Scafandri la finele anului 2022, își începe oficial activitatea, odată cu debutul Cursului de scafandru lucrător subacvatic.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, planificat pe durata a 12 săptămâni, în perioada 06 februarie – 28 aprilie, cursul urmărește să formeze competențele profesionale necesare scafandrilor pentru a executa scufundări cu alimentare de la suprafață cu aer sau cu amestecuri gazoase respiratorii, la adâncimi  cuprinse în marja 30 – 50 de metri.

La Centrul de Scafandri din Constanța se află cel mai performant sistem de scufundare simulată din Europa. Acesta a fost inaugurat în luna noiembrie 2022, cu prilejul sărbătoririi a 55 de ani de la înființarea primei structuri de scafandri din România. Sistemul este produs în țara noastră și este complet automatizat, conferind un grad de siguranță maximă scafandrilor în timpul testelor şi antrenamentelor. Acesta dispune de un simulator și două barocamere mobile, dintre care una pentru scufundări până la adâncimi de 300 de metri. Noul sistem are o capacitate totală de 18 locuri pentru pregătirea scafandrilor și dispune de facilități pentru tratarea victimelor unor accidente de scufundare.

Centrul de Scafandri este o componentă a Forțelor Navale Române cu o experiență în domeniu de peste 55 ani, singura autoritate națională din România abilitată în brevetarea scafandrilor profesioniști şi în autorizarea companiilor și instituțiilor care desfășoară activități în domeniul scafandreriei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*