Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit prima Competiție Județeană de Dezbatere, Oratorie și Retorică

Universitatea „Ovidius” Constanța. FOTO UOC

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), a găzduit și organizat, în perioada 23 – 24 octombrie, Competiția Județeană de Dezbatere, Oratorie și Retorică CT Open 2021, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța și Teatrul de Stat Constanța.

Potrivit UOC, în cadrul competiției care a urmărit promovarea gândirii critice și a argumentației, argumentarea pertinentă, spontană și fără acces la surse de informare, au participat nouă echipe formate din elevi de la licee din județul Constanța. Adolescenții au susținut dezbateri pe subiecte complexe în cadrul cărora au fost determinați să decidă modul optim de a direcționa resursele medicale în pandemia de COVID-19, natura omului sau moduri prin care cetățenii de rând să încheie promisiuni legale.

Organizatorii au precizat că acest eveniment a fost o premieră, prima competiție de tip open de la malul mării în formatul World Schools, liceenii reușind să-și susțină ideile în mod organizat, cu argumente pertinente, referitoare la teme sensibile ce de multe ori pot părea greu abordabile.

În urma a trei etape preliminatorii, a unei semifinale și a unei finale, a fost desemnată câștigătoare echipa CTD Bitcoin, alcătuită din Sânziana Ciubotariu (clasa a XII-a, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”), Andrei Manea (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Ovidius”) și Adina Toma (clasa a X-a, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”), protagoniștii dezbătând asupra moțiunii: „Acest parlament ar da acces prioritar la îngrijire medicală la momentul infectării cu SARS-CoV-2 persoanelor vaccinate anti COVID-19, față de cele nevaccinate atât timp cât virusul constituie o amenințare iminentă”.

Participanții au fost premiați cu vouchere la teatru și diverse premii oferite de partenerii competiției, iar câștigătorii au primit medalii și cupe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*