Culegere de texte literare pe teme ovidiene ,, Ovidiu, doua milenii de neuitare ’’

Copertă Antologie Ovidius
Copertă Antologie Ovidius

În cadrul primei ediții a Simpozionului ,,Ovidienii’’ ce s-a desfășurat în data de 1 iulie 2017 în orașul Ovidiu, alături de o serie de evenimente culturale și artistice, primăria orașului Ovidiu, la inițiativă domnului primar George Scupra, a lansat o culegere de texte literare, semnate de peste 50 de scriitori din Constanța (sub coordonarea Ana Ruse, Nastasia Savin și Mirela Savin) din alte orașe ale tării, dar și din R. Moldova, Italia, Franța. Toate materialele sunt inspirate din viață și operă poetului latin Ovidiu sau poeme omagiind poezia și pe poetul latin, care și-a petrecut ultimii 9 ani din viată în cetatea Tomisului.
Volumul intitulat ,,Ovidiu, două milenii de neuitare’’ a fost editat și tipărit de primăria Ovidiu și a fost oferit atât delegației primăriei din orașul Sulmona (Italia) cât și tuturor participanților la eveniment.
La începutul anului școlar, această carte va fi distribuită cu titlu gratuit tuturor elevilor din orașul Ovidiu iar orele de dirigenție vor avea că tematică operă și viață poetului Ovidius Publis Naso, toate acestea pentru a lasă o moștenire generațiilor viitoare, privind legătură dintre orașul Ovidiu și poetul Ovidius Publius Naso.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*