CTnews TV: Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, afirmă că educația este prioritară pentru administrația publică locală

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova. FOTO Adrian Boioglu

Reconfirmat în funcția de primar al orașului Hârșova, liberalul Viorel Ionescu a fost invitatul jurnalistului Paul Alexe, în studioul CTnews TV. Cu o situație complicată în Consiliul Local, rezultată în urma alegerilor din 27 septembrie, primarul localității dunărene își păstrează optimismul și consideră că, indiferent de culoarea politică, consilierii locali vor acționa în interesul hârșovenilor, fiind obligați la acest lucru de jurământul depus la învestitură.

Discuția a gravitat în jurul unui subiect de mare actualitate, educația în contextul pandemiei. Orașul Hârșova reușește, pentru moment, să păstreze indicele de infectare la nivelul populației sub nivelul care ar pune localitatea în scenariul roșu. Cu toate acestea, unitățile de învățământ din Hârșova au trecut la învățământul online, în conformitate cu decizia luată la nivel național. În acest context, la ultima ședință de Consiliu Local, primarul a pus pe ordinea de zi proiecte de hotărâre prin care urmează să fie achiziționate tablete și table smart pentru dotarea unităților de învățământ, precum și echipamente, măști și produse de protecție și dezinfecție, astfel încât la reluarea cursurilor cu elevii în bănci să fie asigurate cele mai sigure condiții sanitare. Viorel Ionescu a dezvăluit și modul în care se va face repartizarea tabletelor pentru elevii care provin din familii cu dificultăți financiare.

De asemenea, Viorel Ionescu s-a referit și la procesul intentat de Asociația Elevilor din Constanța (AEC), pe care primăria l-a pierdut, fiind obligată să ofere burse celor mai merituoși dintre elevi. În ce condiții vor fi oferite aceste burse și cine ar trebui să beneficieze de ele, precum și despre invitația făcută de Viorel Ionescu reprezentanților AEC, puteți afla urmărind emisiunea de la CTnews TV.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*