Alegător din Hârșova, împiedicat să voteze

Secție de votare. FOTO Adrian Boioglu

Un alegător  din Hârșova a fost împiedicat să voteze de către președintele secției deoarece avea asupra sa pașaportul.

„La secția de votare nr.298  din localitatea Hârșova, un alegător a fost impiedicat sa-și exercite dreptul la vot!

Acesta s-a prezentat la secția de votare,  a primit cele 5(cinci) buletine de vot, a intrat în cabină, a votat, iar in momentul în care a vrut să le introducă în urnele corespunzătoare a fost oprit de președintele secției de votare sub pretextul că având asupra sa doar pașaportul, poate vota  doar pentru  Europarlamentare. 

Celelalte 4(patru) buletine de vot (pentru Primărie, Consiliul Local, președinte de Consiliu Județean și Consiliul Județean)  au fost anulate.

S-a comis infracțiunea  “Impiedicarea cetățeanului de a-și exercita dreptul la vot” și fost sesizată la 112” – PSD Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*