Creștere de 25 la sută a traficului de cereale prin Portul Constanța

Creștere de 25 la sută a traficului de cereale prin Portul Constanța. FOTO: CN APM SA Constanța

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța anunță că, în primele șapte luni ale anului, traficul total de mărfuri a atins aproape 50 de milioane de tone, față de 45 milioane de tone în aceeași perioadă a anului trecut. Din traficul total, traficul maritim este de 37,8 milioane de tone, iar cel fluvial de 11,6 milioane de tone.

„Creșterea de trafic înregistrată de la începutul anului este de 10 la sută, evoluția de până la acest moment confirmând faptul că Portul Constanța se îndreaptă spre un nou record de trafic în 2023“, a declarat Florin Vizan, directorul general al CN APM SA Constanța.

Traficul de cereale a totalizat, în perioada analizată, 19 milioane de tone, comparativ cu primele șapte luni ale anului 2022, creșterea fiind de 25,1 la sută.

Creșteri de trafic s-au mai înregistrat la următoarele grupe de mărfuri: semințe uleioase, fructe oleaginoase, petrol brut, produse petroliere, îngrășăminte (naturale și chimice), minereuri de fier, articole diverse.

O creștere semnificativă se înregistrează și în cazul containerelor, de la 4,5 milioane de tone mărfuri la sfârșitul lunii iulie 2022, la 5,6 milioane de tone în perioada similară a acestui an, creșterea fiind de 24,44 la sută. Aceeași situație se regăsește și în numărul de TEU-uri, respectiv 448.884 TEU în primele șapte luni ale anului 2022, comparativ cu 476.066, în 2023, mai mult cu șase la sută.

Scăderi de trafic au fost înregistrate, în principal, la petrol brut, combustibili minerali solizi, minereuri și deșeuri neferoase, produse metalice, produse chimice.

Traficul de mărfuri pe relația cu Ucraina, derulat prin Portul Constanța în perioada ianuarie – iulie 2023, a înregistrat 12,5 milioane de tone, din care 8,1 milioane de tone sunt cereale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*