FOTO Chernomorka, un restaurant pescăresc dintr-un lanț renumit în Ucraina, se deschide la Constanța

Un restaurant pescăresc, dintr-un lanț renumit în Ucraina, se deschide la Constanța. FOTO: Chernomorka

Alungați de acasă de războiul ce le devastează țara, reprezentanții unui lanț renumit de restaurante cu specific pescăresc din Ucraina vor deschide sâmbătă, 14 mai, un astfel de local în Constanța, invitându-i la masă pe toți cei care iubesc peștele și fructele de mare.

Primul restaurant „Chernomorka”, pe românește „Marea Neagră”, a fost inaugurat în anul 2013, în Kiev și a devenit în scurt timp popular datorită bucatelor sale din pește. Ulterior, începând cu anul 2016, au fost deschise mai mult de 20 de restaurante în toată Ucraina.

„În 2020, în perioada pandemiei, când totul a fost închis, am inaugurat o mică locație, la Nicolaevca, un mic sat din regiunea Odesa, unde vindeam ce pescuiam în zonă. În timp, am mai pus niște mese și, încet, încet, s-a transformat într-un restaurant. (…) Numai în februarie 2022 am hrănit 230.000 de oaspeți și am deschis 400.000 de stridii, în restaurantele din Ucraina”, povestesc reprezentanții Chernomorka.

Toate restaurantele din lanț sunt numai cu specific pescăresc. Clienții sunt serviți cu pește, în general marin, plus fructe de mare preparate pentru toate gusturile – midii, rapane, creveți, stridii, homari etc.

După ce a început războiul, au fost nevoiți să mute afacerea și au deschis, mai întâi, un restaurant în Moldova, la Chișinău, iar la sfârșitul acestei săptămâni vor inaugura un local și în Constanța, în Piața Ovidiu. Personalul este și din Ucraina și din România.

„În acest restaurant oaspeții pot mânca pește și fructe de mare, dar pot să și cumpere orice produs proaspăt. Sloganul restaurantului nostru este: <<Noi pur și simplu prăjim pește!>>”, au mai spus sursele citate.

Un restaurant pescăresc, dintr-un lanț renumit în Ucraina, se deschide la Constanța. FOTO: Chernomorka

În ziua lansării, oaspeții vor putea degusta pește, mult pește, după cum se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook, https://www.facebook.com/chernomorka.romania/:

„Constanța nu a văzut niciodată atât de mulți pești! Vă invităm la deschidere! Vă poftim cu o dispoziție bună, iar noi vă așteptăm cu o mare varietate de stridii pentru toată lumea! Și, de asemenea, gustări, spumante, pește și, bineînțeles, prăjitură!”.

Tot pe această pagină au venit și cu o ofertă deosebită:

„Ia o varză și vino la Cernomorka – rețeaua de restaurante cu specific Fish & Seafood din Ucraina a ajuns deja în Constanța! Ce vei face cu varza? O vei schimba pe o stridie. Și nicio grijă, acum România are suficiente stridii pentru fiecare!”.

Un restaurant pescăresc, dintr-un lanț renumit în Ucraina, se deschide la Constanța. FOTO: Chernomorka

Deschiderea va avea loc sâmbătă, 14 mai, la ora 18.00, pe strada Traian, la numărul 1, în Piața Ovidiu (Hotel Casa Hrisicos).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Antreprenoriatul nu cunoaște granițe. Cum transformă războiul din Ucraina mediul de afaceri din Dobrogea – BizPLUS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*