Copiii vulnerabili din Ciocârlia și Mircea Vodă au primit laptopuri pentru a putea avea acces la școala online

Copiii au primit laptop-uri pentru a putea avea acces la școala online. FOTO Organizația Salvați Copiii
Copiii au primit laptop-uri pentru a putea avea acces la școala online. FOTO Organizația Salvați Copiii

Aproape jumătate din copiii de vârstă școlară incluși în programele de suport educațional ale organizației Salvați Copiii nu au avut acces la cursurile online realizate de școlile în care învață, în mare parte din cauza lipsei echipamentelor necesare sau a conexiunii necorespunzătoare la internet. Salvați Copiii a demarat un program complex și rapid de intervenție în întreaga țară, iar filiala Constanța, în parteneriat cu EDP Renewables, lider al energiei reutilizabile din România, s-a implicat și asigură pentru copiii din trei comunități din județele Constanța și Ialomița materiale educative digitale, pentru a facilita învățarea online.

„Copiii vulnerabili au fost marginalizați o dată în plus în timpul crizei pandemice, pentru că nu au avut acces la școala online și atunci decalajul dintre ei și colegii lor a crescut. Este crucial să restabilim dreptul egal la educație și să îi sprijinim pe acești copii să poată participa la educație”, a precizat președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Astfel, 45 de laptopuri au fost donate copiilor din cele trei localități, elevi ai școlilor gimnaziale din Ciocârlia, Mircea Vodă și Făcăieni, în cadrul campaniei Fondul de Urgență pentru Școli, sub deviza „Împreună suntem mai puternici! Împreună susținem dreptul la educație pentru toți copiii!”. Valoarea totală a donației este de 18.000 de euro. Copiii au primit deja laptopurile, în data de 18 mai și au început recuperarea orelor.

„Mulțumită generozității sponsorului nostru, EDP Renewables, în această perioadă dificilă ne-am îndreptat atenția spre copiii din mediul rural, oferindu-le speranță, încredere și șansa la o educație de calitate. 45 de copii proveniți din familii vulnerabile socio-economic au primit laptopuri pentru a participa, alături de colegii lor, la lecțiile online. Gestul nostru îi motivează și îi încurajează pe copii să învețe, în ciuda greutăților. Conform estimărilor Salvați Copiii, în România, numărul copiilor de vârstă școlară aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială care nu au participat la educația online poate trece de 400.000 de copii”, a declarat și Carmen Silvia Andrei, președinte Organizația Salvați Copiii – filiala Constanța.

În perioada pandemiei COVID-19, imediat după închiderea școlilor, Organizația Salvați Copiii și-a intensificat eforturile de sprijinire și protecție a copiilor vulnerabili – copii din familii cu dificultăți socio-economice, copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, concentrându-se pe oferirea de suport material de urgență pentru copii și familiile lor, cu respectarea cerințelor autorităților locale privind prevenirea răspândirii COVID-19 și garantarea accesului acestora la educație prin activități la distanță, reușind să ajute peste 4.600 de copii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*