Contrabandiști de țigări, prinși cu focuri de armă în Portul Constanța

Contrabandiști de țigări, prinși în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au descoperit, în Portul Constanța, peste 5.600 de pachete cu țigări de contrabandă, la bordul unei nave sub pavilion Sierra Leone. Ei au făcut uz de armamentul din dotare pentru prinderea a patru contrabandiști de țigări.

În data de 5 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța, au desfășurat o acțiune în vederea combaterii contrabandei cu țigări, în cadrul unui dosar penal.

Astfel, în dana 93, în dreptul unei nave sub pavilion Sierra Leone, polițiștii de frontieră au observat câteva persoane care descărcau mai multe baxuri de țigări.

Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea acestora, însă cei patru nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă. Astfel, oamenii legii au executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, persoanele fiind reţinute imediat şi conduse la sediul instituţiei.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt trei cetățeni sirieni și un cetățean libian, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, care au declarat că intenţionau să le comercializeze pentru a obţine profit.

De asemenea, în continuarea acțiunii, s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Sierra Leone, fiind descoperite în total, pe teritoriul național și la bordul navei, 5.660 pachete de ţigări în valoare de aproximativ 79.000 lei și suma de 1.660 de dolari, care au fost indisponibilizate.

În cauză, cei patru sunt cercetați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*