FOTO Polițiștii de frontieră au descins la contrabandiștii de țigări

Țigările găsite la suspecți au fost indisponibilizate. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea unui procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza județului Constanţa. Descinderile au fost făcute într-un dosar penal în care sunt cercetați nouă cetăţeni români sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun.

În urma activităților informativ-operative desfăşurate de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Biroului Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere al Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au ajuns la un punct important al anchetei. Astfel, în data de 1 aprilie, s-au pus în aplicare opt mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Constanța, Năvodari și Valu lui Traian, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța – Secția penală.

În urma percheziţiilor, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 7.236 pachete cu țigări de contrabandă, mărcile Ashima, Marlboro, Marvle, Palace, Fast, Marble, Rothmans şi L&M, în valoare de aproximativ 72.360 lei, 1.200 de euro și 52.090 lei și au fost indisponibilizate cinci autoturisme, evaluate la 69.800 euro.

În cauză sunt cercetaţi nouă cetățeni români, cu vârste cuprinse între 31 și 47 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pentru trei dintre ei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*