„Construim soluții pentru comunitate, nu demolări și interdicții”, spune Arhiepiscopia Tomisului după ce o instanță de judecată a decis că o biserică din Constanța, ridicată ilegal, trebuie dărâmată

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

Magistrații Tribunalului Constanța au decis că biserica „Izvorul Tămăduirii”, construită ilegal în cartierul Tomis Nord, pe un trotuar, va fi demolată. Deși decizia instanței este definitivă și ar trebui pusă în aplicare în 90 de zile, Arhiepiscopia Tomisului a anunțat miercuri, 15 decembrie, că intenționează să o atace „pe căi excepționale”.

Juridic vorbind, și deciziile definitive pot fi atacate pe căi excepționale. Vom gândi care este cea mai bună cale. Dincolo de aceasta, suntem în continuare în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluții, pentru că nici Primăria nu dorește să-și lege numele de o asemenea demolare. În fond, nu se pune problema de demolare ci de relocare a unui locaș temporar de cult al Parohiei „Izvorul Tămăduirii”, căruia până acum nu i s-a găsit un loc potrivit. Biserica va respecta legea, dar legea nu poate fi împotriva interesului general al comunității”, a precizat Arhiepiscopia Tomisului printr-un comunicat de presă.

În urma deciziei definitive a Tribunalului Constanța, Arhiepiscopia Tomisului ar trebui să demoleze biserica de pe trotuar în termen de 90 de zile. În plus, dacă instituția nu se supune acestei decizii, magistrații au autorizat Primăria Constanța să pună în aplicare sentința, dar pe cheltuiala Arhiepiscopiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*