Constănțenii vor primi bonificații pentru plata integrală a impozitelor și taxelor locale

Constănțenii pot achita taxa de folosire a tramei stradale cu o reducere de 10 la sută până la 31 ianuarie

Contribuabilii care achită integral sumele datorate bugetului local până la data de 31 martie, inclusiv, beneficiază de bonificații de 10 la sută pentru persoanele fizice, respectiv cinci procente pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului pe clădiri, impozitului pe teren și impozitului pe mijloace de transport.

Potrivit Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, constănțenii pot plăti taxele și impozitele locale chiar dacă  nu au primit deciziile de impunere. Plata obligațiilor fiscale se poate efectua de la distanță, simplu, prudent și rapid, de la calculator, tabletă și chiar prin intermediul telefonului mobil.

Online:

 • pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Plata impozite”, integral sau în cinci rate prin programul BT;
 • pe site-ul www.ghiseul.ro, secțiunile “Plătește online impozite și taxe” și “Plată fără autentificare”;
 • prin serviciul Internet Banking;
 • prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking – Banca Transilvania;

Accesarea aplicației e-Tax, disponibilă atât pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, cât și pe dispozitivele mobile, se poate realiza în baza unor date de autentificare (nume de utilizator şi parolă), ce pot fi obținute:

 • pe loc, de la orice agenție fiscală;
 • online, în urma depunerii unei cereri pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea „Servicii online/Plata impozite“ sau link-ul https://etax.spit-ct.ro, caz în care datele necesare autentificării vor fi primite la adresa menționată/ghișeele instituției, în funcție de opțiunea selectată.

Prin intermediul telefonului mobil:

 • prin aplicația e-Tax Mobile – SPIT, disponibilă pe AppStore și PlayStore

Prin ordin de plată:

 • beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631;

De asemenea, dacă nu există posibilitatea utilizării serviciilor online, achitarea obligațiilor fiscale se poate face în baza actului de identitate, astfel:

Prin intermediul cardului bancar:

 • la orice agenție fiscală SPIT sau la punctul de încasare deschis în cadrul centrului comercial VIVO, de luni până duminică, între orele 10.00 – 22.00, integral sau în 5 rate (BT, Garanti Bank)

Prin numerar (în municipiul Constanța):

 • prin serviciul Westaco Express, în magazinele Inmedio și la stațiile OMV  Petrom;
 • la agențiile băncii Garanti Bank;
 • la toate oficiile Poșta Română;
 • la orice agenție fiscală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*