Acțiune de amploare a polițiștilor constănțeni pe linia consumului de alcool și droguri la volan

Acțiune de amploare pe linia consumului de alcool și droguri la volan. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul IGPR și ai altor inspectorate de poliție județene din țară, au desfășurat noaptea trecută o acțiune cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan. Astfel, aproximativ 800 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

Potrivit IPJ Constanța, în urma activităților, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice – sub limita de infracțiune, conducătorilor auto fiindu-le reținute, în vederea suspendării, permisele de conducere. De asemenea, au fost retrase șase certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 16 infracțiuni, dintre care șase pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, șapte pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și una pentru deținere de droguri de risc, potrivit Legii 143/2000 privind combaterea traficului și consumului de droguri.

Exemple:

În jurul orei 00.20, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis.

În jurul orei 00.35, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 46 de ani, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină.

În jurul orei 2.35, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis. Totodată, în autoturism a fost identificată o folie ce conținea o substanță vegetală.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*