Autoutilitară confiscată de polițiștii locali constănțeni după ce șoferul a fost prins aruncând deșeuri într-un spațiu neautorizat

Autoutilitară confiscată de polițiștii locali constănțeni. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali din cadrul DGPL Constanța au surprins în trafic un conducător auto care transporta deșeuri și se deplasa pe un alt traseu decât cel care duce spre depozitul autorizat de la Ovidiu sau Poarta 9.

Potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, conducătorul auto a ieșit de pe drumul public aferent străzii Amsterdam din municipiul Constanța și a intrat pe un teren proprietate privată unde a abandonat deșeurile transportate.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021, art. 20, alin. 3, coroborat cu art. 62, alin. 1 lit. b privind regimul deșeurilor. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitară, care i-a fost confiscată de oamenii legii.

„Menționăm că, de la intrarea în vigoare a actului normativ OUG nr. 92/2021 și până în prezent, au fost confiscate șapte autovehicule folosite la săvârșirea contravenției de abandonare a deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate”, au precizat reprezentanții DGPL Constanța.

Aceștia roagă cetățenii să semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației de mediu la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*