Amenzi de aproape 50.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice

Amenzi de aproape 50.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice

Polițiștii locali constănțeni au desfășurat în cursul săptămânii trecute o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța. La acțiune au participat 39 de lucrători ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Aceștia au verificat și monitorizat 42 de locații și zone de interes public din oraș, iar în cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 222 persoane dintre care 20 apelau la mila publicului. Oamenii legii au aplicat 192 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.540 de lei, și au dispus nouă măsuri complementare de aducere a terenului la starea inițială.

Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale din spectrul ordinii și liniștii publice precum: proferarea de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de alcool pe domeniul public sau tulburarea ordinii, liniștii locuitorilor și a bunei vecinătăți.

De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale pentru lipsa titlului de călătorie valabil, expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, răscolirea gunoiului din containere, arderea unor materiale în aer liber, aruncarea ambalajelor și a resturilor din țigări pe domeniul public, ocuparea fără drept a unui imobil care aparține unității administrativ teritoriale.

Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241/484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*