Constănțean cercetat pentru falsificarea unor documente folosite la prelungirea carnetului de marinar

Constănțean cercetat pentru uz de fals. FOTO IPJ Constanța

Un constănțean este cercetat pentru falsificare unor documente depuse pentru a-și prelungi carnetul de marinar.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 27 mai, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat trei percheziții domiciliare în municipiul Constanța, la locuințele și locul de muncă al unui bărbat, de 49 de ani.

Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

„Astfel, la data de 14 decembrie 2022, pentru a-și prelungi carnetul de marinar, acesta ar fi depus la Autoritatea Navală Română documente care ar fi atestat împrejurarea nereală că ar fi fost îmbarcat pe o navă, în perioada 2019-2020.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, trei telefoane mobile, o unitate de calculator și patru laptopuri” – IPJ Constanța.

Cercetările în acest caz sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*