Măsuri sporite de siguranță la Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța

Măsuri sporite de siguranță la Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea DGAS. FOTO Primăria Constanța

Pentru că beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice reprezintă o categorie vulnerabilă din cauza afecțiunilor cronice pe care le prezintă și a imunității scăzute a organismului, zilele acestea s-au achiziționat 13 echipamente de decontaminare a aerului, care oferă beneficii antimicrobiene și antivirale, fără a afecta organismul uman și fără întreruperea activității din instituție. Aceste echipamente se alătură celor patru lămpi UV bactericide utilizate pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete care existau deja în cămin. De asemenea, au fost achiziționate 10 aparate concentratoare de oxigen.

Toate spațiile în care locuiesc seniorii dar și curtea căminului sunt dezinfectate permanent cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății.

Zilnic se efectuează triajul epidemiologic al beneficiarilor și angajaților iar seniorii sunt supravegheați medical în permanență.

Pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu virusul SARS-COV-2, s-a efectuat testarea personalului și a beneficiarilor. De asemenea, la nivelul căminului s-a amenajat un centru de vaccinare anti-COVID, pentru seniori și angajați, fiind imunizați aproximativ 80 la sută dintre beneficiari și 75 la sută din angajați.

Personalul respectă cu strictețe măsurile de igienă, în acest sens s-au achiziționat materiale sanitare, dezinfectanți și echipamente de protecție pentru diminuarea riscului de infecție.

Dacă totuși există cazuri de persoane confirmate pozitiv, a fost identificat și operaționalizat un spațiu destinat exclusiv izolării celor asimptomatici sau cu formă ușoară de boală, inclusiv cu cameră de dezechipare. De asemenea, a fost amenajat un spațiu destinat exclusiv carantinării contacților direcți ai beneficiarilor confirmați cu infecție COVID-19, inclusiv cu cameră de dezechipare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*