Elevii de la Asociația Pleiadelor au vizitat stația de sortare Polaris din Constanța și au văzut cum funcționează o mașină de gunoi

Elevii de la Asociația Pleiadelor au vizitat stația de sortare din Constanța și au văzut cum funcționează o mașină de gunoi. FOTO: Polaris M Holding

Stația de sortare și reciclare a societății Polaris M Holding a fost vizitată în cursul zilei de marți, 02 mai, de către elevii și profesorii de la Asociația Pleiadelor. Cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, copiii au fost foarte entuziasmați și curioși să afle ce se întâmplă cu deșeurile după ce sunt colectate de la populație.

Curiozitatea copiilor s-a manifestat prin întrebări precum: „Muntele acesta de gunoi ajunge zilnic la stația de sortare?” sau „De ce se sortează manual o parte din deșeuri?” Au aflat răspuns la toate întrebările și au înțeles că cel mai important pas, pentru ca muntele de deșeuri să scadă, este să colecteze separat deșeurile. Li s-a explicat cum sunt sortate, stocate și valorificate deșeurile de ambalaje. De asemenea, au fost încântați să observe cum baloți de folie, care se aflau în fața lor, trec prin mai multe etape, pentru ca în final să fie transformați în saci menajeri.

După ce au vizitat stația, toți copiii au dorit să vadă autospecialele și să urce în mașina de gunoi și în autovidanjă. Aceștia au avut ocazia să vadă cum funcționează fiecare accesoriu, în parte, de la fiecare mașină. Copiii au urcat, pe rând, în autospeciale și li s-a explicat cum se colectează deșeurile.

După terminarea acestor activități, copiii au primit materiale informative despre colectarea separată, cadouri și saci menajeri fabricați la stația de sortare.

„Ne dorim ca prin contactul direct al copiilor cu procesul reciclării, să-i facem să înțeleagă și să-i încurajăm să promoveze un comportament corect față de mediu atât în rândul familiei, cât și al prietenilor. Deșeurile reciclabile au valoare, nu sunt gunoi, însă depinde de noi să le depozităm în recipientul potrivit”, au transmis reprezentanții societății.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*