Constănțean amendat cu 300 de lei pentru că și-a lăsat câinele nesupravegheat și fără botniță

Constănțean amendat pentru că și-a lăsat câinele nesupravegheat și fără botniță. FOTO arhiva IJJ Constanța

Un bărbat din Constanța a fost amendat de jandarmi cu 300 de lei pentru că și-a lăsat câinele nesupravegheat și fără botniță.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, un echipaj aflat, duminică, 07 februarie, în jurul orei 16.30, în zona Pieței Ovidiu, un câine aparținând rasei Pitbull care era nesupravegheat și lătra la trecători.

Jandarmii l-au identificat în scurt timp pe proprietarul câinelui, aceasta neputând explica cum animalul a ieșit din curtea casei în loc public, fără a avea botniță și fără a fi ținut în lesă, așa cum prevede legislația specifică.

Având în vedere că prin fapta sa proprietarul câinelui a creat o stare de pericol pentru trecători, jandarmii l-au sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 300 de lei, pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*