Constanța, sub Cod Galben de caniculă. Sfaturi cum să ne protejăm de căldură

Pe vreme de canicula, fiecare se răcorește cum poate. FOTO Catalin Schipor

După ploi abundente și vijelii, Constanța este lovită zilele acestea de un val de căldură, ceea ce va face ca disconfortul termic să fie ridicat.

Joi, 24 iunie, și vineri, 25 iunie, meteorologii ne avertizează că maximele termice se vor situa, în general, între 29 și 35 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Nu scăpăm totuși de ploi. Mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Având în vedere trecerea bruscă de la o vreme destul de rece pentru această perioadă la caniculă, pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă cetățenilor să evite expunerea la soare în special în intervalul orar 11.00 – 18.00, iar în cazul deplasărilor este indicată folosirea mijloacelor de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare) și purtarea hainelor largi, care să protejeze pielea, deschise la culoare.

De asemenea, este recomandată hidratarea cu lichide menținute la temperatura camerei sau ceaiuri calde. Consumul de lichide reci accentuează consumul energetic și transpirația în exces. Este indicată evitarea cu strictețe a băuturilor alcoolice și al consumului excesiv de cafea, la fel ca și mâncărurile grase. Se recomandă cât mai multe fructe și legume pentru că asigurarea unei hidratări lente și continue a organismului.

Nu lăsați copiii singuri în mașină și mențineți legătura cu persoanele în vârstă, oferindu-le asistență ori de câte ori este nevoie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*