Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului reia seria de concerte prepascale

Corala Armonia
Corala Armonia

A devenit o tradiție ca înainte de praznicul Învierii Domnului, Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului să ofere publicului Concertul prepascal „În vremea aceea…!”.

Oratoriul pentru cor bărbătesc, soliști și pian, compus de către preotul Ion Popescu Runcu, orchestrat și revăzut de către Conf. Univ. Dr. Horațiu Alexandrescu, este o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus (începând cu momentul aducerii în fața lui Pilat) ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului.

Sub bagheta dirijorală a Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru vor evolua Corala „Armonia”, acompaniată la pian de către Prof. Silvia Țigmeanu, și soliștii: Arhid. Lucian Damian (Iisus Hristos), Gabriela Dobre (Fecioara Maria), Marius Turtoi  (Povestitorul), Arhid. Bartolomeu Trofin (Pilat), Pr. Adrian Clinciu (Tâlharul cel bun), Diacon Mihai Stoica (Tâlharul cel rău), Arhid. Ionuţ Cristinel Boancheş (Un Apostol), Pr. Doru Emanuel Pantazi, Marcel Marin și Adrian Cojocaru (3 Martori mincinoși), Garofița Gâdei, Georgiana Nedeleanu și Maria Cernat (Pruncii Sionului). Coordonator cultural al proiectului și prezentator este Pr. Conf. Univ. Dr. Valeriu Roman.

Reprezentațiile spectacolului muzical vor avea loc în trei orașe, după cum urmează:

  • miercuri, 5 aprilie, de la ora 19.00, sala de Concerte a Liceului de Artă „Regina Maria” din Constanța;
  • joi, 6 aprilie, de la ora 14.00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Mangalia;
  • vineri, 7 aprilie, de la ora 14.00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Medgidia.

Intrarea la concert este liberă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*