Constanța merită mai mult de ziua ei. Orașul care vrea, dar nu are cu cine

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Nu v-ați săturat de aceleași fețe care ne conduc? Unii poate ar spune că sunt aceleași “clanuri”…

Constanța nu a avut niciodata parte de ziua ei. Mazăre nu o celebra pentru că nu voia el. Degeaba știa toată lumea că pe 21 mai, de Constantin și Elena este și ziua orașului în care trăim. Fostul primar a organizat o singură dată un concert, în portul Tomis și apoi a uitat că și orașul are nevoie să crească și să fie atractiv. Pentru el conta doar “cartierul” Mamaia.

Situația nu s-a schimbat deloc de când a venit Făgădău. Tot nu avem o zi a orașului. Ba nu iese o licitație pentru un eveniment, ba nu se prezintă nicio firmă, ba e perioada de după pandemie. Orice modiv e suficient de bun pentru a nu marca în niciun fel Ziua Constanței.

Făgădău a mers până acolo încât i-a scos pe Sfinții Constantin și Elena de pe steagul Constanței și i-a înlocuit cu o emblemă fadă. La fel de fadă ca și orașul pe care îl conduce temporar.

Îmi este tot mai clar că orașul acesta are nevoie de un lider. Nu de un mincinos care promite tot felul de SF-uri în campania electorală și apoi se bazează pe memoria scurtă a constănțeanului.

Cazinoul este departe de a fi reabilitat, parcări subterane sau supraterane etajate nu avem, piețele arată la fel de prost ca în pozele “before” prezentate de Făgădău în campania trecută. Ne-a mințit atunci că o să schimbe fața orașului și ne minte și acum. În afară de niște parcări de bloc refăcute și câteva trotuare pe care a apărut piatră colorată în loc de asfalt… nimic. Cine mai crede în povești cu Cazino reabilitat, Săli Polivalente, proiecte în devenire și altele minciunele?

Unde este acel primar care poate să aducă la aceeași masă societatea civilă și antreprenorii? Unde sunt pistele de biciclete din tot orașul pentru încurajarea mișcării? Unde este deschiderea Constanței către mare, turismul înfloritor și unde sunt proiectele pe bani europeni?

Constanța anului 2020 se zbate între neputință și rea-voință. Este un oraș al sensurilor giratorii de plastic și al străzilor cu sens unic prost gândite.

Constanța merită un om care să știe să fie lider și să atragă aici tot ce înseamnă turism, dezvoltare urbană, mobilitate. La mulți ani, Constanța. Fie ca să scapi de toate fețele care te conduc pe străduțe cu sens unic către ce e mai rău.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*