Sacrifici regina și câștigi. În șah, nu în Constanța

Jurnalistul Adrian Boioglu. FOTO Mitică Raftu
Jurnalistul Adrian Boioglu. FOTO Mitică Raftu

Există o mutare în șah care îți oferă ocazia să sacrifici regina și să câștigi. Asta se poate spune despre ce s-a întâmplat la Primăria Constanța.

În urmă cu jumătate de an auzeam povești despre o strategie în două puncte. Se vorbea în târg că liberalii au mare încredere în Chițac și că sunt convinși că va câștiga alegerile din 2024. Cum ar putea să se întâmple asta cu un oraș plin de trașee? Cu o stradă Ștefan cel Mare care este departe de finalizare? Cu un bulevard Aurel Vlaicu bun de legendele Meșterului Manole: azi îl repari și peste două săptămâni se surpă.

Ei bine, strategia suna cam așa:

Pasul 1: aducem un țap ispășitor și îl sacrificăm în piața publică. Soluția ideală era sacrificarea reginei, primarului de drept, Felicia Ovanesian, ar fi zis unele voci.

Pasul 2: PSD este în echipa de conducere a Primăriei Constanța.

Pasul 3: O mare parte din lucrări sunt finalizate în anul alegerilor, iar constănțenii uită repede.

Pasul 1 s-a întâmplat. Regina a fost sacrificată. Sau și-a dat demisia fără nicio explicație. Pasul 2 este pe cale să se înfăptuiască. Viceprimarul USR a fost dat la o parte. Cu pasul 3 o să mai avem ceva de lucru.

Dacă strategia asta este reală, atunci planul merge brici. Dar dacă regina s-a sacrificat singură înainte să ajungă să fie demisă? Dacă USR vine cu un contracandidat puternic? Dacă lucrările din oraș întârzie?

Mamaia suferă din princina turismului care nu este promovat deloc. Constanța are mari probleme de administrare. Primarul Chițac nu este un bun șahist. Iar mutările următoare sunt decisive.

În Constanța nu e ca în șah. Poate să-ți dea MAT și presa sau un alt partid politic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*