Constanța a intrat sub o atenționare Cod Galben de vânt puternic, valabilă până marți dimineață

Constanța se află astăzi sub avertizare cod galben de vânt puternic. FOTO Primăria Constanța

Județul Constanța se află începând de luni după amiază și până marți dimineață sub Cod Galben de vânt puternic. Atenționarea emisă de meteorologi este valabila de luni, 10 ianuarie, de la ora 14.00, până marți, 11 ianuarie, la ora 11.00.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în Dobrogea, vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55-60 km/h. Pe litoral, rafalele vor depăși 60-70 km/h.

Nici marți lucrurile nu se prezintă mai bine. Municipiul Constanța se va afla sub un nou cod galben de intensificări ale vântului, valabil în intervalul 11 ianuarie, ora 11.00 – 12 ianuarie, ora 10.00.

Pe parcursul zilei de marți, vântul va continua să prezinte intensificări în Dobrogea, temporar cu viteze de 55 – 65 km/h, iar pe litoral, rafalele vor depăși 65 – 75 km/h. În special în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie), izolat vor fi și precipitații slabe mixte și condiții de polei. În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, pe arii restrânse geroasă în noaptea de miercuri/joi (12/13 ianuarie).

Cetățeni sunt sfătuiți să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*