Zeci de posturi din Ministerul Economiei, care aduceau salarii de mii de euro pe lună și pensie specială, desființate de Claudiu Nasui

Claudiu Năsui. FOTO Facebook

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a desființat 40 de posturi din minister cu salarii de mii de euro pe lună și pensie specială.

Potrivit lui Nasui, în teorie, aceste funcții ar fi trebuit să promoveze turismul, dar, în practică, ele doar au păgubit bugetul de stat pentru buzunarele proprii.

„Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Inițial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce privește salarizarea și drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri și pensii speciale”, a declarat Claudiu Năsui.

Pe lângă desființarea acestor sinecuri, Claudiu Năsui a propus și o nouă strategie de promovare a turismului.

„Soluția găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înființarea organismelor de management al destinațiilor, în care deciziile de promovare a turismului național pleacă de la factorii implicați real în această industrie: investitorii privați și autoritățile locale”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*