FOTO Trageri reale cu sistemul Oerlikon și simulări de atacuri aeriene, în Poligonul Capu Midia

Trageri reale cu sistemul Oerlikon și simulări de atacuri aeriene, în Poligonul Capu Midia

Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” a găzduit, în perioada 16 – 28 octombrie, seria a IX-a de trageri din acest an, în cadrul căreia peste 140 de militari ai Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “Gheorghe Pîrvulescu” au participat la exercițiul “Azure Scorpions 21”.

Aplicația a presupus trageri reale cu sistemul antiaerian 2×35 mm Oerlikon și simulări de atacuri aeriene, după un scenariu care a urmărit să le testeze militarilor cunoștințele, deprinderile de luptători, viteza de reacție în situații limită și nivelul de pregătire.

Secvențele tactice au constat în detectarea unui dispozitiv exploziv și solicitarea de sprijin din partea echipelor specializate pentru anihilarea lui, stingerea unui incendiu, ocuparea pozițiilor de tragere și respingerea unor atacuri terestre și aeriene inamice.

Conform scenariului, pentru combaterea inamicului au fost folosite atât ținte aeriene aflate în înzestrarea Poligonului Complex de Trageri, cât și ținte aeriene marcate de elicoptere și avioane de luptă MIG-21 LanceR aparținând Bazei 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu”.

O parte dintre militarii craioveni s-au antrenat și la simulatorul de ținte aeriene MTS II cu rachete antiaeriene CA-94 și au primit calificativele “bine” și “foarte bine”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*