Consilierii locali din Mangalia au votat bugetul pe anul 2017

Primăria Mangalia. FOTO Adrian Boioglu

Consilierii locali din Mangalia, reuniţi, joi, în cadrul unei şedinţe ordinare, au adoptat proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul financiar 2017, precum şi bugetele societăţilor din subordine, respectiv Goldterm şi Parcul Industrial.

Astfel, bugetul de venituri al municipiului Mangalia este estimat la aproximativ 85,4 mil. de lei, din care venituri proprii – 52,1mil. de lei. De asemenea, valoarea cheltuielilor este aceeaşi cu a bugetului de venituri şi cheltuieli, iar la capitolul investiţii suma alocată este de aproximativ 4,5 mil. de lei. Cu aceeaşi ocazie, aleşii locali au votat proiectul de hotărâre privind organizarea reţelei şcolare de stat şi particulare pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia pentru anul şcolar în curs.

Referitor la această hotărâre, edilul Radu Cristian a precizat că, vizavi de reabilitarea tuturor instituţiilor de învăţământ din oraş, administraţia publică din Mangalia va depune la MDRAP documentaţia necesară finanţării din surse guvernamentale.

“În aceste zile au început lucrările de construcţie a sălii de sport de la Şcoala Gimnazială “Sf. Andrei”, iar pe viitor ne dorim ca toate unităţile şcolare să beneficieze de săli de sport amenajate la cele mai înalte standarde şi să reabilităm, totodată, instituţiile de învăţământ din localitate”, a menţionat primarul Radu Cristian.

În aceeaşi şedinţă a fost adoptat şi proiectul de hotărâre locală care se referă la reabilitarea din fonduri europene a celei mai vechi biserici din oraş, cu Hramul SF. M.Mc. Gheorghe. De asemenea, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind actualizarea criteriilor de acces şi repartizarea locuinţelor în regim de încheiere şi asociale. Cu acelaşi prilej s-a mai adoptat acordarea anuală de pachete-cadou copiilor din Mangalia pe perioada sărbătorilor pascale şi a sărbătorilor de iarnă. Acestea vor fi acordate începând cu sărbătorile de iarnă 2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*