Numărul refugiaților ucraineni cazați în stațiunile din sudul litoralului a ajuns la aproape 800

Numărul refugiaților ucraineni cazați în stațiunile din sudul litoralului a ajuns la aproape 800. FOTO Primăria Mangalia

Numărul refugiaților ucraineni cazați în stațiunile din sudul litoralului este în continuă creștere, astfel că la sfârșitul acestei săptămâni sunt aproape 800 de persoane, față de cele aproximativ 200 câte erau în urmă cu o săptămână.

Potrivit Primăriei Mangalia, în cea mai mare parte este vorba despre bătrâni, femei și copii care au fugit din calea războiului, venind în România de la Odesa sau alte localități ucrainene, din apropierea graniței cu țara noastră. În Mangalia, cei mai mulți refugiați sunt cazați în unitățile hoteliere din stațiuni, dar unii dintre aceștia sunt găzduiți și de persoane fizice la domiciliile lor.

În acest context, autoritățile locale recomandă persoanelor fizice și juridice, care cazează refugiați, să anunțe Poliția Națională Mangalia, la numărul de telefon 0241/502.425, și Poliția din Neptun, la numărul de telefon 0241/731.549, pentru o centralizare cât mai precisă a datelor din teren, iar în caz de forță majoră să apeleze numărul unic de urgență 112.

„Majoritatea cetățenilor ucraineni sunt în tranzit și spun că vor pleca spre alte țări din Europa, la rude, prieteni, cunoștințe, astfel că în locațiile din sudul litoralului dinamica se schimbă, dar, deocamdată, facem față cererilor. În prima ședință a Consiliului Local voi propune eliminarea taxei de stațiune pentru hotelierii care cazează refugiați. Împreună cu oamenii de bine ai acestui oraș, care s-au implicat în sprijinirea refugiaților de război, ne străduim să le oferim tot ce este nevoie pentru a le fi cât mai ușor pe teritoriul țării noastre”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*