Consilierii locali constănțeni, convocați luni pentru a vota un proiect privind amendarea regulamentului parcărilor

Consilierii locali constănțeni au fost convocați luni, 31 octombrie, pentru a vota un proiect de hotărâre, inițiat de grupul PSD, privind modificarea regulamentului parcărilor din Constanța. Proiectul PSD se află pe ordinea de zi.

„Constanța a devenit celebră în întreaga țară, vara trecută, pentru taxele aberante de parcare. Urmarea a fost că stațiunea Mamaia a fost golită de turiști, speriați de perspectiva de a achita o taxă de parcare egală cu o treime din costul unui sejur. Consilierii locali, indiferent de partid, trebuie să demonstreze, luni, că sunt în slujba cetățenilor și că sunt gata să voteze pentru interesul constănțenilor. De asemenea, parcarea cu plată în Zona 2 a Constanței trebuie eliminată din Regulamentul Parcărilor. Este cel puțin inoportun să institui parcare cu plată pe străduțe, prin cartiere, pe alei, în zone fără vreo importanță sau relevanță turistică, comercială etc”, a transmis grupul consilierilor PSD.

Principalele modificări propuse de grupul consilierilor PSD sunt:

  • eliminarea Zonei 2;
  • tariful orar în Zona 0 – 2 lei/oră inclusiv TVA;
  • tariful orar în Zona 1 – 1,5 lei/oră inclusiv TVA;
  • gratuitate pentru autovehiculele electrice şi hibrid;
  • parcare gratuită noaptea.

„Este evident că pe 23 aprilie 2021, aprobarea Regulamentului Parcărilor în forma pe care o cunoaștem cu toții a fost o greșeală. Este timpul că toți consilierii locali, indiferent de partid, să voteze pentru normalitate, să voteze pentru bunăstarea Constanței”, a mai precizat sursa citată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*