Primăria le reamintește constănțenilor că deșeurile provenite din lucrări de construcție trebuie duse în zona Poarta 9 a Portului Constanța

Deșeurile provenite de la construcții trebuie duse în zona Poarta 9 a Portului Constanța. FOTO Primăria Constanța

Primăria municipiului Constanța reamintește faptul că deșeurile inerte rezultate din lucrări de construire ori demolare trebuie depuse în amplasamentul din incinta Portului Constanța – zona Poarta 9.

Persoanele fizice sau juridice care produc/transportă deșeuri inerte trebuie să achite o taxă în acest sens. Contravaloarea taxei pentru deșeuri inerte este de trei lei /tonă sau fracție tonă și poate fi achitată numerar la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanța – Poarta sau prin POS ori numerar la ghișeele Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT), cât și prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța, cod fiscal 4785631.

„Recomandăm să fiți prudenți și să nu abandonați deșeurile inerte pe domeniul public, terenuri virane și în alte locuri decât cele special amenajate, întrucât fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000 și 20.000 lei pentru persoanele fizice și între 50.000 și 70.000 lei pentru persoanele juridice. Totodată, se aplică și măsura confiscării autovehiculului folosit la săvârşirea faptei contravenționale”, au transmis reprezentanții instituției.

În plus, autoritățile fac apel la constănțenii care constată astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0341/922.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*