Consilierii județeni au adoptat, astăzi, Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor pentru perioada 2020 – 2025

Consiliul Judetean Constanta CJC. FOTO Catalin Schipor

Consiliul Județean Constanța s-a reunit vineri, 29 ianuarie, în ședință extraordinară de îndată, fiind prezent un număr de 35 de consilieri din totalul de 37. Ședința s-a desfășurat în regim de videoconferință, pe ordinea de zi fiind înscrise trei proiecte de hotărâri.

Primul proiect a vizat depunerea jurământului a patru consilieri județeni și anume: Bogdan-Dumitru Barață, Adrian-Petre Bereș, Carmen Dumitrescu si Petre Epure, care i-au înlocuit pe domnii: Marian Crușoveanu, Bogdan Alexandru Bola, Marius-Horia Țuțuianu și Eugen-Remus Negoi, ca urmare a încetării de drept a mandatelor acestora din urmă.

Înlocuirea celor patru consilieri județeni a generat stabilirea unor noi componențe a Comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Constanța pentru mandatul 2020 – 2024. În urma propunerilor transmise în cadrul ședinței, cei patru consilieri județeni, proaspăt validați, au fost repartizați, după cum urmează:

Bogdan-Dumitru Barață în Comisia Juridică, Ordine Publică și Situații de Urgență;

Adrian-Petre Bereș în Comisia de Buget-Finanțe;

Carmen Dumitrescu în Comisia pentru Cultură, Culte, Monumente;

Petre Epure în Comisia pentru Sănătate și Protecție Socială.

Tot în ședința de astăzi a fost aprobat Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor (PJGD), pentru perioada 2020 – 2025. Acesta are ca scop principal, stabilirea unui cadru general favorabil gestionării eficiente a deșeurilor și de minimalizare a efectelor negative asupra mediului pe raza județului Constanța. Obiectivele esențiale ale planului constau în identificarea problemelor care cauzează un management ineficient al deșeurilor, implementarea colectării selective a deșeurilor reciclabile, reducerea cantității de deșeuri biodegradabile, precum și stabilirea unor măsuri de prevenire a generării deșeurilor.

În urma sedinței extrordinare de îndată a Consiliului Județean Constanța, cele trei proiecte aflate pe ordinea de zi, au fost adoptate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*