Amenzi de aproape 80.000 de lei, date de polițiștii locali constănțeni pentru depozitarea neconformă a deșeurilor

Amenzi de aproape 80.000 de lei, date de polițiștii locali pentru depozitarea neconformă a deșeurilor. FOTO DGPL Constanța

În urma campaniilor de informare desfășurate de Poliția Locală, din ce în ce mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, au înțeles cât de importantă este respectarea normelor de conviețuire socială.

Cu toate acestea, polițiștii locali încă se confruntă cu situații în care prevederile legale sunt încălcate, fapt pentru care săptămâna trecută, au fost aplicate 143 de sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 77 000 lei, persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de colectare a deșeurilor, dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc).

„Reamintim cetățenilor municipiului Constanta care locuiesc la case că au obligația de a scoate gunoiul pentru a fi preluat de operatorul de salubritate doar în zilele de colectare stabilite de acesta și doar în recipiente speciale (europubele sau containere speciale.), cu respectarea destinației acestora”, au transmis reprezentanți ai DGPL Constanța.

Aceste obligații sunt stabilite în conformitate cu prevederile art.5, pct. 11 din HCL nr. 77/2021 privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța pentru „depozitarea deșeurilor provenite din activitățile gospodărești în alte tipuri de recipiente decât europubele sau containere speciale, în vederea ridicării și colectării de către operatorul de salubritate”, faptă care este sancționată prin art. 4, alin. 1 din același act normativ, cu amendă cuprinsă între 500 – 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1000 – 2500 lei pentru persoanele juridice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*