Amenzi de aproape 150.000 de lei, aplicate de polițiștii locali constănțeni pentru deșeuri depozitate ilegal

Amenzi de aproape 150.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru deșeuri depozitate ilegal. FOTO DGPL Constanța

Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat în cursul săptămânii trecute mai multe activități de control care au avut ca scop respectarea normelor legale de conviețuire socială și protecția mediului în cadrul comunității.

Polițiștii locali au monitorizat modul de precolectare și predare a deșeurilor în recipiente speciale către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de colectare a gunoiului menajer sau dacă proprietățile sunt îngrijite corespunzător.

Potrivit DGPL Constanța, s-au aplicat 201 sancțiuni contravenționale pentru murdărirea carosabilului sau a drumului public cu diverse materiale/ substanțe, scoaterea deșeurilor menajere în ziua de colectare în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), abandonarea/ depozitare necorespunzătoare a gunoiului pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 149.150 de lei.

Pe lângă sancțiunile aplicate, polițiștii locali au stabilit și măsuri complementare pentru rezolvarea neconformităților constatate.

Cetățenii sunt rugați să semnaleze fapte antisociale care țin de buna gospodărie și protecția mediului la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*