Comuna Saraiu intră în carantină după ce 14 persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultimele 14 zile

Comuna Saraiu intră în carantină după ce rata de incidență a cazurilor de coronavirus a depășit 10 cazuri la mia de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus, vineri, 26 martie, măsura carantinării comunei Saraiu din județul Constanța după ce rata de incidență a depășit 10 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, în ultimele două săptămâni în comuna Grădina au fost confirmate 14 cazuri pozitive de infectare cu coronavirus, dintr-o populație de 1.285 de locuitori, ridicând astfel rata de incidență la 10,89. Drept urmare, localitatea ar urma să intre în carantină începând de sâmbătă, 27 martie, ora 12.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Între alte măsuri ce vor fi impuse în perioada de carantină, este strict interzisă intrarea ori ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere. Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, prevăzute în prezenta hotărâre, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Se limitează numărul de persoane în cazul magazinelor sau centrelor/ parcurilor comerciale astfel încât să se asigure opt mp/persoană cu respectarea normelor de distanțare. Magazinele sau Centrele/parcurile comerciale își vor reconfigura, acolo unde este posibil, circuitele, astfel încât să se asigure circuite unice, separate pentru intrare și pentru ieșire, poziționate constructiv neadiacent.

Operatorii economici care desfășoară activități de transport persoane și care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în stațiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Operatorii vor lua măsurile necesare pentru limitarea accesului în mijloacele de transport astfel încât să fie respectate măsurile de distanțare fizică, precum și pentru purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*