Comuna Peștera se pregătește pentru un record. 50.000 de puieți de glădiță vor fi plantați pe 14 noiembrie

Ședința de Consiliu Local Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Drumurile care leagă Medgidia de comuna Peștera și satele Izvorul și Ivrinezu nu vor mai fi blocate de zăpezi. Acțiunea “Plantăm fapte bune” va aduce în zonă sute de voluntari pe 14 noiembrie 2015. Lor li se vor alătura alte sute de peștereni care vor planta o perdea forestieră pe marginea drumului județean.

Primarul Valentin Vrabie a convocat vineri seara o ședință de îndată a Consiliului Local. Consilierii și-au dat acceptul pentru parteneriatul făcut de administrația locală cu organizatorii proiectului “Plantăm Fapte Bune”.

“Prin protocolul respectiv vom primi 50.000 de puieți. Vor participa toți elevii de liceu (200) și 20 de studenți

Avem mari probleme cu momentul de iarnă când se înzăpezesc niște drumuri – Medgidia Peștera – Izvorul și Ivrinezu. Pe aliniamentul acestor drumuri o să plantăm acești puieți de mlădiță iar aceștia funcționează ca o perdea de protecție și noi nu vom mai avea acest ghinion de a fi blocați pe perioada de iarnă. Pentru eliminarea acestui baraj noi eram obligați să cheltuim în fiecare an miliarde de lei pentru deszăpezirea acestor drumuri”, a declarat Valentin Vrabie pentru Constanța News.

Primarul de la Peștera spune că în ultimii 4 ani în localitate au fost plantați peste 100.000 de puieți, așa că în zonă a apărut un trup compact de pădure de 5 hectare și o perdea forestieră pe drumul județean 222 între Izvoru Mare, Peștera și Medgidia.

“Anul acesta vrem să batem acest record și să plantăm 50.000 de puieți într-o singură zi. Fiecare arbore pe care îl plantăm înseamnă un mediu mai curat și o sănătate mai bună pentru noi și pentru copiii noștri. Ar trebui să ne pese și să nu treacă un an fără să nu facem acest lucru” a mai spus Valentin Vrabie pentru Constanța News.

Cosmin Bârzan. FOTO Adrian Boioglu
Cosmin Bârzan. FOTO Adrian Boioglu

Acțiunea “Plantam Fapte Bune” promite să adune la un loc suficienți voluntari pentru ca pe 14 noiembrie 2015 să fie plantați peste 1 milion de puieți. La Peștera va fi plantată glădiță, un arbore asemănător cu salcâmul care poate fi modelat în adevărate perdele de protecție forestieră sau împotriva vântului și ninsorii.

Cosmin Bârzan de la Centrul pentru Resurse Civice este coordonatorul voluntarilor din Constanța. El a fost invitat în podcastul Yes You Can din rețeaua CityPodcast și a vorbit cu jurnalistul Adrian Boioglu despre “Plantăm Fapte Bune“.

Ascultă înregistrarea acestui show.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*