Comuna Peștera își face strategie de dezvoltare până în 2025. Primăria așteaptă sugestiile localnicilor până la 1 mai

Primaria Pestera. FOTO Adrian Boioglu, ctnews.ro
Primaria Pestera. FOTO Adrian Boioglu, ctnews.ro

Probabil că nu există român care să nu fi auzit de comuna constănțeană Peștera. Localitatea în care exista Internet wireless pe străzi, asfaltările se fac în câteva zile, apa costă doar 1 leu/mc și iluminatul festiv a atras ca un magnet zeci de mii de vizitatori din toata țara.

Primarul Valentin Vrabie făcut astăzi publice planurile “Strategiei de dezvoltare locală integrată a Comunei Peștera, pentru perioada 2016 – 2020 – 2025”. Până la 1 mai 2016, această inițiativă este în dezbatere.

“Această inițiativă permite comunei să își stabilească un cadru de dezvoltare pentru perioada următoare, bazat pe cunoașterea elementelor care definesc comuna și zona rurală de influență, respectiv elemente de natură economică, culturală, naturală și ca resurse umane.

Strategia va propune o viziune de dezvoltare locală realistă și stimulativă, asupra perspectivelor de devenire a comunității locale, cu orizontul de timp 2020 și, extins, anul 2025. Pentru atingerea acestei viziuni, strategia va include priorități și obiective de dezvoltare care se vor transpune printr-un set de proiecte bazate pe resursele și efortul pe care comuna le poate mobiliza sau le poate atrage de la partenerii locali sau fondurile europene și naționale. Strategia va fi compusă din proiecte individuale care vor răspunde unuia sau mai multor obiective.

Strategia propusă va reflecta cadrul și tendințele europene în materie de dezvoltare locală, va fi concentrată pe un număr redus de priorități care să permită eforturilor de implementare să producă un impact substanțial și sustenabil.

De asemenea, se vor propune mecanismele de implementare a strategiei, cum ar fi parteneriatul local sau sistemul de monitorizare a progresului în implementarea strategiei.

Întregul proces de elaborare a strategiei locale include activități de consultare a comunității locale, iar cetățenii sunt invitați să își exprime părerea asupra modului în care văd viitorul comunei, asupra propunerilor privind strategia de dezvoltare a comunei.

În contextul legii 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică, pentru a îngloba în strategie opiniile, interesele obștești, sugestiile comunității locale, se propune un plan concret de informare și consultare a comunității. Website-ul Primăriei Peștera este cea mai importantă sursă de informații asupra progresului în elaborarea Strategiei, iar pentru ca opiniile și recomandările dumneavoastră sunt importante pentru noi, vă invităm să participați la elaborarea ei.

În etapa actuală de actualizare a profilului Comunei Peștera, puteți să ne transmiteți opinia dumneavoastră asupra stării actuale locale, nevoilor și așteptărilor de dezvoltare prin intermediul chestionarulului de consultare pe care îl puteți coborî de aici și pe care îl așteptăm, completat, la adresa de email mihaelaneacsu090@gmail.com. Persoana de contact: Mihaela Neacșu, telefon 0241 856800.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*