Compartimentul de Oncologie de la Mangalia se mută săptămână viitoare în Pavilionul C al Spitalului Municipal

Spitalul municipal Mangalia, pavilion C

Reprezentanții Spitalului Mangalia anunță pacienții oncologici că, începând de săptămâna viitoare, Compartimentul Oncologie se mută în Pavilionul C, acolo unde se aflau cabinetele înainte de pandemie.

În aceste zile, se iau toate măsurile de igienizare și dotare a spațiilor medicale destinate personalului și pacienților. Cei doi medici care tratează bolnavii vor avea cabinete individuale, dotate și echipate corespunzător, iar sălile de îngrijire a bolnavilor vor fi, de asemenea, amenajate conform nevoilor din această ramură medicală.

„Măsura transferării Compartimentului de Oncologie în acel pavilion a fost una temporară, deși a durat mai mult în contextul pandemic. Am dorit să protejăm pacienții și să aibă acces la chimioterapie la noi în spital și nu la unitățile medicale din județ, întrucât deplasarea era anevoioasă. În prezent, am reorganizat spațiile din Pavilionul C și avem încă o sală de tratament pentru Oncologie, două saloane cu paturi pentru tratament și supraveghere de specialitate a bolnavilor, astfel încât serviciile noastre să fie cât mai bune”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.

O altă veste bună pentru spitalul din municipiu este aceea că, prin intermediul unei donații de 80.000 de lei, acordate de o familie din Cernavodă, vor fi achiziționate 15 paturi complet echipate și accesorii pentru acestea.

„Mulțumesc oamenilor care vin în întâmpinarea nevoilor spitalului nostru și fac acte caritabile, fie că sunt persoane juridice sau fizice. Despre acestea din urmă vreau să vorbesc în mod deosebit, mai cu seamă că nu sunt din oraș și au venit special să vadă unitatea medicală din Mangalia, iar, ulterior, să doneze spitalului această sumă de bani din care să cumpărăm paturi pentru bolnavi. Mulțumesc încă o dată familiei din Cernavodă și tuturor oamenilor cu suflet mare din Mangalia și alte localități care au donat spitalului echipamente și consumabile medicale atât în pandemie, cât și după aceasta!”, a mai subliniat managerul unității sanitare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*