Comerțul ilegal cu petarde le-a adus unor constănțeni, în ultima zi a anului, dosare penale

Marfa ilegală era vândută direct din portbagajul mașinii. FOTO GJM Tomis

Jandarmii constănțeni au surprins în ultima zi a anului 2019, două persoane care ofereau spre vânzare 6500 obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice (petarde și rachete), fără a îndeplinii condiţiile prevăzute de lege.

În cursul zilei de marți 31 decembrie, între orele 12.00-13.30, două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa, au desfăşurat două acţiuni punctuale în zona „Big” și „Tomis III” din Constanţa, unde au surprins două persoane care comercializau produse pirotehnice. Cei doi cu vârste de 16, respectiv 41 de ani, din Constanţa, doreau să vândă persoanelor din zonă, direct din portbagajul mașinii și dintr-un bagaj voluminos, 6500 obiecte artizanale şi de distracţie pe baza de amestecuri pirotehnice (petarde, baterii și rachete).

Pentru obiectele pirotehnice aflate în 145 cutii și folii, „comercianţii” nu aveau autorizaţie şi nici nu erau inscripţionate clasele din care fac parte.

Au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de comercializare către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distacţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără a îndeplinii condiţiile prevăzute de lege. Actele şi petardele urmează a fi înaintate la Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.

Confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu petarde şi pocnitori, precum şi cu artificii, efectuate fără drept, constituie infracţiune. Persoanele fizice pot doar deţine şi folosi articole pirotehnice clasa I (steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei), al căror conţinut de material pirotehnic nu depăşeşte 3 grame.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*