Cod galben de caniculă la Constanța: val de căldură și disconfort termic ridicat în zilele de 20 și 21 august

Val de căldură și disconfort termic ridicat, în Constanța, în zilele de 20 și 21 august. FOTO: ISU Constanța

Meteorologii au emis un avertisment serios pentru locuitorii din Constanța și zona litorală, în legătură cu un Cod galben de caniculă ce va afecta regiunea în următoarele două zile, respectiv duminică, 20 august, și luni, 21 august.

În această perioadă, temperaturile ridicate și disconfortul termic vor fi aspectele definitorii ale vremii pe litoral. Indicele temperatură-umezeală (ITU) este estimat să depășească pragul critic de 80 de unități, amplificând senzația de căldură intensă. Potrivit specialiștilor, temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 10 și 24 de grade Celsius.

Pentru a face față acestei perioade de căldură extremă, autoritățile locale au pus la dispoziție mai multe linii de contact pentru a semnala probleme sau situații de urgență. Astfel, constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot apela următoarele numere de telefon:

  •     Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
  •     Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;
  •     Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Este esențial ca locuitorii să fie precauți și să ia măsuri adecvate pentru a se proteja de temperaturile extreme, cum ar fi hidratarea corespunzătoare și evitarea expunerii prelungite la soare în timpul orelor de vârf. Autoritățile recomandă să fie respectate sfaturile și indicațiile primite de la entitățile locale pentru a minimiza riscul asociat cu această perioadă de caniculă intensă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*