CNSU propune prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, dar dispune ca navigatorii români să fie exceptați, în anumite situații, de la măsurile de carantinare ori izolare

Navigatorii români vor fi protejați la standarde internaţionale, indiferent pe ce vase vor fi angajaţi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus, marți, 12 ianuarie, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13 ianuarie. Conform hotărârii, CNSU, măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, adoptate în prezent, rămân în vigoare și începând cu data de 13 ianuarie, în contextul epidemiologic actual.

În schimb, hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03 ianuarie se completează cu trei noi puncte, ce îi privesc pe navigatorii români, care, în anumite situații, vor fi exceptați de la măsurile de carantinare ori izolare, respectiv:

  • personalul navigant român, maritim și fluvial care se repatriază prin orice mijloc de transport, care prezintă autorităților competente „certificatul pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaționale“, al cărui model este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 96 I din 24 martie 2020;
  • personalul navigant maritim și fluvial care efectuează schimbul de echipaj la bordul navelor aflate în porturile românești, indiferent de pavilionul pe care îl arborează, dacă la intrarea în țară, precum și la îmbarcarea/ debarcarea de pe navă prezintă autorităților competente „certificatul pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaționale“, al cărui model este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 96 I din 24 martie 2020;
  • personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigație interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiția asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internațional și a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locația unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*