Circulația în municipiu se desfășoară în condiții normale de trafic, anunță Primăria Constanța

Circulația în municipiu se desfășoară în condiții normale de trafic. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat duminică, 29 ianuarie, că circulația rutieră în oraș se desfășoară în condiții normale de trafic, iar utilajele de deszăpezire continuă să împrăștie material antiderapant, astfel încât arterele rutiere să fie curate și să se poată circula în condiții de siguranță.

„În acest moment se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiu iar mijloacele de transport în comun circulă normal. Facem apel către toți constănțenii care ies în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă”, au transmis reprezentanții instituției.

Pentru ca pe trotuare să se poată circula în siguranță, amintim agenților economici și asociațiilor de proprietari că în conformitate cu HCL 77/2021 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate.

Centrele situate pe Șoseaua Mangaliei nr. 86 și bulevardul I.C. Brătianu sunt pregătite să găzduiască persoanele fără adăpost. Acolo beneficiază de condiții civilizate, căldură, apă caldă și mâncare. Locuitorii orașului care identifică pe stradă persoane fără adăpost, sunt rugați să sune la 112 pentru ca aceștia să fie preluați și transportați în centrele special amenajate pentru vremea rea.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550.055;
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484.205 și 0341/922;
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737/552.271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*