VIDEO Cinci persoane au fost arestate preventiv după ce au vândut substanțe cu efecte psihoactive pe raza județelor Constanța și Mureș

Cinci persoane au fost arestate preventiv după ce au vândut substanțe cu efecte psihoactive pe raza județelor Constanța și Mureș

Cinci persoane au fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, după ce au comercializat astfel de substanțe în județele Constanța și Mureș.

Potrivit polițiștilor de la Combaterea Criminalității Organizate, din cercetări a reieșit că, din luna august 2020 și până în prezent, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, ar fi procurat substanțe noi cu proprietăți psihoactive din China și Olanda, pe care le-ar fi preparat, stocat și oferit spre vânzare în județele Constanța și Mureș.

La data de 16 ianuarie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, împreună cu procurori DIICOT Constanța, au efectuat 14 percheziții domiciliare, dintre care 13 în județul Constanța și una în județul Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea grupului infracțional organizat specializat în procurarea, prepararea și distribuirea unor substanțe noi cu proprietăți psihoactive.

În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 184 de grame de substanțe noi cu efecte psihoactive, trei cântare electronice de precizie, un grinder, 14 telefoane mobile, cinci laptopuri, un pistol tip airsoft, 4.400 de lei, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

În urma audierilor, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cinci bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

La data de 17 ianuarie, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*